Algemene informatie

08 september, 18.09 uur

Negen nieuwe besmettingen met corona in Ommen

VECHTDAL - Het aantal besmettingen met het coronavirus COVID-19 is in de gemeente Ommen afgelopen week met 9 toegenomen. Dat meldt het RIVM vandaag (dinsdag) in haar laatste update.

Vorige week is zijn in de gemeente Dalfsen 6 nieuwe besmettingen gecontateerd en in gemeente Hardenberg 1 besmetting.

Het RIVM meldde afgelopen week al dat de stijging van het aantal besmettingen in de regio IJsselland sinds half april niet zo fors zijn geweest.

Forse stijging in Nederland
Afgelopen week meldden de GGD’en in Nederland 5.427 nieuwe personen die positief testten op COVID-19. Daarmee is het aantal nieuw gemelde personen met een positieve testuitslag veel hoger dan afgelopen week (3.597 personen). In het hele land nam het aantal positief geteste mensen toe. De grootste stijging was te zien in Zuid-Holland en Noord-Holland.

Leeftijdscategorie
In alle leeftijdscategorieën is een stijging zichtbaar, maar de grootste toename van het aantal positieve gevallen valt in de leeftijd 20-24 jaar. De meeste mensen zijn thuis besmet geraakt. Behalve de thuissituatie worden ook familie, kennissen en vakanties veel genoemd als setting van besmetting.

Testen
Tussen 31 augustus tot en met 7 september lieten 180.182 personen zich testen. In de week hiervoor lieten zich 163.572 personen testen. Van de mensen die zich afgelopen week lieten testen en waarvan de testuitslag bekend is, heeft 2,8% een positieve uitslag. In de week hiervoor was dit 2,2%.