Algemene informatie

20 november, 16.11 uur

35-jarig jubileum De Kardoen

OMMEN - Afgelopen maandag werd er feest gevierd op basisschool De Kardoen. 16 november was het 35 jaar geleden dat de Kardoen is begonnen aan de Korenbloemstraat in de bloemenwijk van Ommen met zeventig leerlingen op de lagere school en dertig op de kleuterschool. Er waren toentertijd drie leerkrachten voor de lagere school en twee voor het kleuteronderwijs.

Bakker ten Brinke kwam ’s morgens al vroeg op school en heeft in de hal voor de jubilerende school een enorme slagroomtaart gemaakt, waarop alle leerlingen stonden afgebeeld met hun eigen fotootje. Tijdens het maken van de taart kwamen de verschillende groepen voorbij om een kijkje te nemen en alvast wat van de slagroom te proeven. Na de ochtendpauze werd de Kardoenvlag gehesen en zongen de leerlingen en de leerkrachten uit volle borst het Kardoenlied.


Daarna was het eindelijk zover om de reuze taart te gaan proeven. Alle leerlingen waren het erover eens dat bakker ten Brinke voor een heerlijke traktatie had gezorgd. Ook de ouderraad van de school deed mee aan de feestvreugde en deelde aan alle leerlingen een pakje drinken uit. Een prachtige feest ter ere van dit 35-jarig jubileum.