Algemene informatie

16 juli, 22.07 uur | Door Evert-Jan

Waterballet op eerste Bissinghdag.

Het is het risico van alle organisatoren van buitenevenementen. Het Vechtdal College weet er inmiddels ook over mee te praten. Regen, regen en nog eens regen. De school organiseerde een goede doelen dag. Leerlingen en personeelsleden van het Vechtdal College uit Ommen sloegen de handen ineen voor Edukans. Die organisatie zet zich in om onderwijs in derde wereldlanden te verbeteren. Dit jaar specifiek voor het land Malawi. Malawi, is een land in Afrika en grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique. Het land behoort tot een van de 5 armste landen ter wereld.


Een braderie was een van de onderdelen met eigen gemaakt handwerk. Daar was nog wel wat publiek te vinden en ook bij het optreden van Voice of Holland deelnemer Danny Kalima, geboren in Malawi louter lachende gezichten. De wandeltocht Stappen met Happen kende helaas niet zo heel veel deelnemers. En dat werd net zoals de braderie en vlooienmarkt in het centrum vooral een optocht van gekleurde paraplu’s. Maandenlange voorbereiding en dan krijg je dit… Zo verdrietig. Het is de leerlingen en personeel van de school te prijzen dat ze het bijtje er niet bij neer gooien en doorgingen tot het einde. Het leverde een mooie 2000 euro op voor het goede doel. ’s Avonds, als op 3 podia in Ommen livemuziek te horen is het wel droog. Op het hoofdpodium op Vechtkade deed een uitermate energiek X-Static er alles aan om de eerste Bissinghdag toch nog in vrolijkheid te laten eindigen. Vechtdal viert de Zomer verdient een nieuwe kans. Eigenlijk dit jaar nog. Maar dat zal gezien de vakantieperiode wel een hele uitdaging worden. Dan volgend jaar maar.

Woensdag 19 juli is de beurt aan sportief en ondernemend Ommen. Rond de Hervormde kerk laten vijftien ondernemers uit Ommen zien welke specifieke kennis zij in huis hebben. De Markt en het Vrijthof is gereserveerd voor sportief Ommen. Beachvolleybal, beachvoetbal, gymnastiek en de wedstrijd om het fitste team van Ommen zijn een paar van de onderdelen. Ook de Vecht wordt bij de activiteiten betrokken.

De laatste woensdag van juli (26 juli) is altijd de Boerendag. Als de boeren voor een veekeuring naar de stad komen en de inwoners van Ommen en toeristen de fiets pakken, om bij verschillende bedrijven op het platteland bijna letterlijk een kijkje in de keuken krijgen. De route begint op het Vrijthof. De oud Hollandse markt en de onderdelen met een hoog knuffelgehalte ontbreken ook dit jaar niet. Meer info is te lezen op Ommerbissingh.nl.