Algemene informatie

12 oktober, 15.10 uur | Door vechtdalleeft

Kwaliteitskeurmerk stomazorg voor de Saxenburgh Groep

HARDENBERG - Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, onderdeel van de Saxenburgh Groep heeft het groene vinkje van de Stomavereniging geprolongeerd. Dit betekent dat de darm- en urinestomazorg voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen en zo georganiseerd is dat het aansluit bij de wensen en behoeften van stomadragers. Op 11 oktober ontving stomaverpleegkundige Jozé Bernsen het keurmerk uit handen van Gerrit Ekkelboom, bestuurslid van de Stomavereniging, regio Gelderland/Overijssel.
De Saxenburgh Groep is trots op het verlengde kwaliteitskeurmerk, die al eerder behaald werd in 2014, 2015 en 2016. Romana Vrugteveen, stomaverpleegkundige: “Wij willen met onze expertise en professionaliteit de stomadragers in de regio de beste, meest toegankelijke, veilige en efficiënte vorm van stomazorg bieden. De afstemming op persoonlijke behoeften is daarbij super belangrijk, de kwaliteit van leven van de stomadrager staat centraal. De stomadrager bepaald zijn of haar leven, met de stomaverpleegkundige in een coördinerende, begeleidende en coachende rol.”
Stomaochtend
Om stomadragers en belangstellenden/familie goed te informeren organiseren de stomaverpleegkundigen drie keer per jaar een informatieve koffieochtend met thema’s als voeding, seksualiteit en nieuwe ontwikkelingen in stomazorg. Deze ochtend is laagdrempelig en ongedwongen. Aanwezigen kunnen hun ervaringen delen met elkaar en met de zorgprofessionals, de Stomavereniging, leverancier en fabrikant.